Personeel Zeehondencreche boos op interimmer

04 februari 2014 Consultancy.nl

Onlangs zijn de verhoudingen in Zeehondencrèche Pieterburen op scherp komen te staan. Zo’n tien personeelsleden kwamen in opstand tegen interim manager Wibo van de Linde, die recent werd aangesteld om het nieuwe beleid binnen de crèche onder de loep te nemen.

Onder vuur

Wibo van de Linde werd recentelijk benoemd als interim-manager om de keuzes van directeur Niek Kuizenga te herzien. Het beleid van de directeur is onder vuur komen te liggen bij de nieuwe Raad van Toezicht, waar de oud-TROS presentator drie maanden zitting in heeft om orde op zaken te stellen.

In strijd

Kuizenga wil zeehonden eerder terugzetten in de natuur nadat ze in het crèchehospitaal verzorgd zijn. Volgens Van der Linde is dit echter in strijd met de wettelijke richtlijnen van beschermde diersoorten. Het voormalig directielid van adviesbureau James Martin Strategy noemt de verzorgers ‘mishandelaars die de wet willen omzeilen’.

Personeel Zeehondencreche boos op interimmer

Personeel

Op zijn beurt heeft het personeel furieus gereageerd op de woorden van Van de Linde. Een groot deel van hen is bang dat de raad het beleid wil terugdraaien en daarmee de Zeehondencrèche een flinke knauw geeft.

Vriendschap

Saillant detail is dat Van de Linde goed bevriend is met oprichter Lenie ’t Hart die juist tegen het beleid van directeur Kuizenga is. Boze tongen beweren dat zij via de voormalig omroepsman inspraak wil verkrijgen in een nieuw beleidsplan.

Voorlopig houden zowel Kuizenga als ’t Hart de kaken op elkaar. Voorzitter Han Franssen van de Raad van Toezicht is vooral verbaasd over de ontstane ophef: “Dit gaat helemaal nergens over.”

Nieuws

Meer nieuws over