KplusV begeleidt verkoop recreatieplas De Bijland

11 februari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Er zijn mogelijke kopers voor recreatiegebied De Bijland in Tolkamer. Dit meldt KplusV adviseur Jan Beldman, die namens het organisatieadviesbureau de verkoop van de recreatieplas begeleidt.

De huidige eigenaar van de recreatieplas De Bijland* in het dorp Tolkamer (gemeente Rijnwaarden) is het Recreatieschap Achterhoek en Liemers (RAL). Tot op heden was het RAL verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en exploitatie van het recreatiegebied. Omdat het RAL per 1 januari van dit jaar zou worden opgeheven (inmiddels is dit een feit) werd vorig jaar besloten om de recreatieplas van de hand te doen.

KplusV begeleidt verkoop recreatieplas De Bijland

Het RAL wilde de recreatieplas in eerste instantie verkopen aan de Recreatie Gemeenschap Veluwe (RGV), maar dit ging uiteindelijk niet door. De RGV wilde de recreatieplas als overnachtingshaven gebruiken, dit werd echter door de gemeente Rijnwaarden niet toegestaan. Als gevolg hiervan werd besloten tot een openbare verkoop. Adviesbureau KplusV werd ingeschakeld om het verkooptraject te begeleiden en deze in goede banen te leiden.

Inmiddels hebben diverse geïnteresseerde partijen zich gemeld bij advieskantoor KplusV. Over het aantal geïnteresseerde partijen of de identiteit daarvan doet het consultancybureau geen uitspraken.

* Recreatiegebied De Bijland is een groot watersportgebied van 300 hectaren gelegen nabij Tolkamer in de uiterwaarden van het natuurontwikkelingsgebied de Gelderse Poort. De Bijland ligt dichtbij de splitsing van de Rijn, Waal en IJssel rivieren.