Consulting veteraan Jan Sinoo in RvC van MaxGrip

05 februari 2014 Consultancy.nl

MaxGrip, een bedrijf gespecialiseerd in Asset Performance Management, heeft consulting veteraan Jan Sinoo benoemd tot commissaris. Sinoo is momenteel partner bij ConQuaestor en heeft in het verleden jarenlang gewerkt voor onder meer Atos Consulting, KPMG Consulting en Berenschot.

Als gevolg van sterke internationale groei heeft MaxGrip besloten om een structuurwijziging door te voeren. De organisatie volgde vanaf 2009 een ambitieuze groeistrategie in het buitenland, om hun grote internationale klanten ook buiten Nederland te kunnen leveren. Het gevolg: een omzetstijging sindsdien van jaarlijks 40%. Ook was er een stijging van het aantal werknemers; waren het er in 2010 nog 60, nu heeft MaxGrip 120 medewerkers. Deze stijging kwam vooral door nieuwe kantoren in ondermeer Singapore, Kuala Lumpur (Maleisië) en Houston (VS). De organisatie streeft verdere groei na in de komende jaren. “De structuur van ons bedrijf zal daarop mee moeten groeien. Een Raad van Commissarissen is daarin een logische keuze” aldus Jakob Boelens, CEO van het bedrijf.

Jan Sinoo - MaxGrip

Jan Sinoo

Jan Sinoo begon zijn consulting loopbaan in 1977 als Industrial Engineer bij Productivity Plus, een juridische voorganger van organisatieadviesbureau Berenschot. Drie jaar later, in 1980, werd hij Practice Leader van Berenschot zelf, waar Sioo uiteindelijk 6,5 jaar werkte. Van 1987 tot 1997 was Sioo werkzaam bij KPMG Consulting, in zijn laatste functie als Senior Partner. In de tien jaar daarna (1997-2007) werkte Sioo voor Electronic Data Systems (President Benelux), Cognizant Technology Solutions (Vice President) en PDM Group, waar hij Chairman van de Supervisory Board was. In periode daarna, van 2007 tot begin 2011, was Sioo Managing Partner bij Atos Consulting en vanaf april 2011 verbond Sioo zich als partner aan de Executives praktijk van Conquaestor.

Wim Heijting

Naast Jan Sinoo is ook Wim Heijting benoemd als lid van de nieuw ingestelde raad. “Wim Heijting kan bogen op ruim 23 jaar ervaring in de IT en beklede diverse managementposities bij onder meer Baan Company, Vanenburg Capital Management, Watermarkt en Cordys. Sinds 2005 begeleidt hij IT-ondernemingen bij overnames, verkoop- en financieringstrajecten en strategische allianties” zegt Boelens.

Nieuws

Meer nieuws over