Ex-Atos consultant Marc Boele directeur Eerste Divisie

29 januari 2014 Consultancy.nl

Marc Boele is aangesteld als algemeen directeur van de Coöperatieve Eerste Divisie. Tevens treedt hij toe tot het bestuur van de koepelorganisatie. In het verleden was Boele jarenlang actief bij adviesbureau Atos Consulting.  

Van consultancy naar voetballerij

Ruim negen jaar was Boele werkzaam bij Atos Consulting, de management en ICT adviestak van Atos. Bij het internationale consultancybureau werkte de adviseur onder meer als organisatieadviseur en (global) account manager. In 2004 liet Boele de consultancybranche achter zich toen hij aan de slag ging bij de KNVB.

Marc Boele - Eerste Divisie

Bij de Nederlandse voetbalbond in Zeist werd de ervaren consultant als Senior Account Manager mede verantwoordelijk voor de marketing. In 2009 zou hij doorstoten tot Head Marketing & Sponsoring. Bij de Coöperatieve Eerste Divisie vult Boele de vacante positie in, die was ontstaan na het vertrek van Patrick Brand eind vorig jaar. 

Nieuwe uitdaging

“De Jupiler League is zonder meer de kweekvijver van voetbaltalent in Nederland. Vele internationals zijn er groot geworden. De ervaring die ik de afgelopen 10 jaar binnen het voetbal op heb mogen doen, neem ik mee naar deze nieuwe uitdaging”, aldus Boele in een reactie op zijn aanstelling.

Nieuws

Meer nieuws over