Grant Thornton & RHDHV begeleiden Begemann deal

27 januari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Bij de investering van private equity partijen Active Capital en E-Capital in Begemann Milieutechniek, specialist in het verwerken van kwikhoudend en radioactief afval, heeft Grant Thornton zijn advies uitgebracht. Ook Royal HaskoningDHV werd bij de deal betrokken.

De Nederlandse investeerder Active Capital en zijn Belgische branchegenoot E-Capital hebben 75% van de aandelen in handen weten te krijgen van directeur en oprichter Roeland Begemann. Adviesbureau Grant Thornton verzorgde de financial due diligence. Ingenieursbedrijf Royal HaskoningDHV begeleidde de technical due diligence. Private equity manager Anne Willem de Vries van Active Capital was namens de Nederlanders verantwoordelijk voor de deal. Yvan Jansen en Veronique Peeters waren dat vanuit E-Capital.

Grant Thornton en RHDHV begeleiden Begemann deal

Aziatische expansie

Met de overname geven de private equity partijen een duidelijk signaal af. Mels Huige, PE-manager van Active Capital: “Wij willen het aantal locaties wereldwijd uitbreiden.” Het nieuwe portfoliobedrijf van de Nederlandse investeerder wil met het binnengehaalde kapitaal nieuwe fabrieken opleveren voor de verwerking van afval dat vrijkomt bij gaswinning. Vorig jaar heeft het bedrijf een eerste stap gezet in de internationale uitbreiding. Begin dit jaar opende Active Capital in Thailand de deuren van een fabriek voor recycling van kwikhoudend afval. De opening van de fabriek betekende een duidelijk gebaar richting Thailand, waar de voornaamste klanten van Begemann zitten. De onderneming richt zich ook op expansie naar andere Aziatische landen.

Specialisme

Begemann Milieutechniek is specialist op het gebied van reiniging en verwerking van kwik- en radioactief vervuilde afvalstoffen afkomstig van de chloor-, gas- en recyclingindustrie. Niet iedere willekeurige afvalverwerker kan het reinigen, behandelen en recyclen van kwik en radioactief vervuild afval uitvoeren. Zo zijn er in Europa slechts enkele bedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in de verwerking van kwikafval.