McKinsey alumnus Henrique de Castro weg bij Yahoo

23 januari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Na een kortstondig dienstverband is Chief Operating Officer (COO) Henrique de Castro alweer weg bij internetonderneming Yahoo. De voormalige McKinsey & Company consultant maakte precies een jaar geleden nog de overstap van Google.  

Vorig jaar volgde De Castro oud-Google collega Marissa Mayer naar concurrent Yahoo. Mayer werd in 2012 aangesteld als hoogste baas van het zieltogende Yahoo. De Portugees mag nu alweer zijn biezen pakken vanwege tegenvallende omzetcijfers. Naar verluid verwijt Mayer haar COO het falen omtrent het genereren van verdere groei. De Castro werkte tussen 2001 en 2004 voor McKinsey & Company in Londen.

McKinsey alumnus Henrique de Castro weg bij Yahoo

“Ik heb de moeilijke beslissing genomen dat onze COO, Henrique de Castro, het bedrijf moet verlaten.”, aldus Mayer richting de pers. Het tweetal werkte jarenlang samen bij Google en Mayer wist de Portugees in januari 2013 te verleiden tot een overstap naar Yahoo. Een lucratief vierjarig contract van zo’n $62 miljoen verspreid over 4 jaar trok De Castro over de streep.

Yahoo probeert onder leiding van CEO Marissa Mayer producten en inhoud te verbeteren in de concurrentieslag met Google en Facebook.