Sprinckler wordt Salveos Management & Consultancy

17 januari 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sprínckler, een adviesbureau uit Oosterbeek, is gerebrand naar Salvéos Management & Consultancy. Naast de hernoeming heeft het adviesbedrijf een nieuw logo, huisstijl en website geïntroduceerd.

Begin 2010 besloot Richard Nagtzaam zijn eigen consultingorganisatie op te richten, die hij Sprínckler doopte. Toen ter tijd werkte hij voor In-pact, een Utrechts advies- en trainingsbureau dat zich specialiseert in Openbare Orde en Veiligheid. Daarvoor werkte Nagtzaam jarenlang voor de Politie, het Ministerie van Justitie en tijdens het begin van zijn loopbaan was hij actief binnen het Korps Mariniers.

In de afgelopen drie jaar groeide het adviesbureau gestaag, van een eenmansbedrijf in 2010 naar acht medewerkers anno 2014. Het partner team is inmiddels uitgebreid met Bram Loeffen, een bekende van Nagtzaam, die zich eind 2011 bij de organisatie voegde. Loeffen was toen al twee jaar actief met zijn eigen consultingorganisatie (ProLogica Organisatieadvies) en daarvoor werkte hij bijna tien jaar bij de Politie Gelderland-Midden. “Al tijdens onze werkzaamheden als politieagent hadden we verhitte discussies over hoe de organisatie verbeterd zou kunnen worden. Toen al begon onze beïnvloeding van het management en de bedrijfsvoering.”

Medio 2013 besloten Nagtzaam en Loeffen dat een rebranding nodig was. De partners stelden een groeiplan op voor de komende jaren en om dit plan te realiseren vonden ze dat een nieuw merk, gecombineerd met een gerichte positionering nodig was, die de doelstelling beter zou dienen. “Het was het juiste moment om een dergelijke ingrijpende verandering te ondergaan” aldus Nagtzaam.

De keuze voor de naam Salvéos komt van een eeuwenoude Latijnse spreuk. Nagtzaam licht toe: “Salveo staat in het Latijns voor 'To be well, to be in good health' en dat is ook de staat waarin wij de organisaties waar we onze diensten verlenen willen brengen en achterlaten”. Naast de opvallende naam, besloot Salvéos bewust voor het volgen van een onderscheidende aanpak ten aanzien van hun branding en vormgeving van hun website.

Zo wordt bijvoorbeeld op de achtergrond van de website een film getoond – die op het eerste gezicht weinig te maken lijkt te hebben met het consultancyvak, maar als je deze nader bestudeert dan worden de overeenkomsten geleidelijk aan duidelijk. “Wij willen ons onderscheiden van andere consultancybureaus. Dat doen we inhoudelijk in onze propositie en tijdens onze werkzaamheden bij opdrachtgevers, maar dit willen we ook in het algemeen uitstralen naar klanten en (nieuwe) medewerkers.”

Dienstverlening

De dienstverlening van het adviesbureau is ongewijzigd. Salvéos werkt veelvuldig op het snijvlak van organisatie- en ICT advies binnen diverse branches, waaronder overheidsinstellingen, semi-publieke instellingen, financiële dienstverleners en farmaceutische bedrijven.