PLANgroep helpt Nijkerk met schuldhulpverlening

15 januari 2014 Consultancy.nl

PLANgroep, onderdeel van zakelijke dienstverlener Conclusion*, gaat de komende 7 jaar gemeente Nijkerk helpen met schuldhulpverlening. Financiële details van het contract zijn niet bekendgemaakt.

Mede als gevolg van de economische crisis hebben in de afgelopen jaren steeds meer mensen te maken gekregen met problematische schulden. Behalve mensen met een laag inkomen of een uitkering zijn dat steeds vaker ook mensen met een midden- of hoger inkomen. Ook gemeente Nijkerk kampt met steeds meer inwoners die gebukt gaan onder een te hoge schuldenlast.

PLANgroep helpt Nijkerk met schuldhulpverlening

In opdracht van de gemeente gaat PLANgroep invulling geven aan het gehele schuldhulpverlenings-proces. De dienstverlener zet hierbij verschillende producten op het terrein van schuldhulpverlening in en zal intensief samenwerken met diverse (zorg)ketenpartners. Hiermee wil het zorgdragen voor een integrale aanpak van schuldensituaties en mogelijke oorzaken als verslavingsproblematiek of psychische en sociale problemen verankeren in het hulptraject.

PLANgroep helpt verschillende gemeenten met schuldhulpverlening. Zo won het nog in 2012 een grote aanbesteding van de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk.

* PLANgroep is met circa 300 medewerkers een van de grootste specialisten in Nederland op het gebied van schuldhulpverlening. Het adviesbedrijf uit Culemborg werkt voor onder meer gemeenten, gemeentelijke kredietbanken, woningcorporaties, welzijnsorganisaties en particuliere organisaties. PLANgroep is lid van de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren (NVVK).

Nieuws