BDO Nederland benoemt vier nieuwe vennoten

13 januari 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BDO Nederland heeft per 1 januari 2014 twee partner-aandeelhouders en twee partners benoemd. Marco Francken en Arthur Gimes zijn aangesteld als partner-aandeelhouder en Sander van der Veen en Michiel Wijnans hebben de stap naar partner gemaakt. De nieuwe vennoten zijn werkzaam op de kantoren in Amstelveen (2x), Alphen aan den Rijn en Hengelo.

Partner-aandeelhouder:

Marco Francken, Audit & Assurance, Amstelveen
Marco Francken (1970) heeft vanaf 1995 ervaring als IT auditor en geeft vanaf 2014 (mede) leiding aan de IT Audit praktijk van BDO. Francken houdt zich bezig met IT audit, ondersteuning van IT in de jaarrekeningcontrole en de audit support.  Hij heeft voor BDO als Director IT Audit bij KPMG gewerkt voor een groot aantal verschillende bedrijven, van groot MKB tot multinationals. Daarnaast maakt Francken deel uit van de redactie van het Handboek EDP Auditing.

Arthur Gimes, Belastingadvies, Amstelveen
Arthur Gimes adviseert in zijn dagelijkse praktijk op het gebied van inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Hij bedient vanuit de algemene belastingadviespraktijk een brede clientèle, maar het accent ligt bij de snel groeiende ondernemingen die zich richten op technologische innovatie, (nieuwe) media en ICT. Regelmatig is hij betrokken bij innovatieve start-ups, fusie- en overnameonderzoeken in deze sector. Zijn focus ligt daarnaast vooral op het begeleiden van deze innovatieve ondernemingen bij het verkrijgen van fiscale stimuleringsmaatregelen. In deze hoedanigheid maakt Gimes onderdeel uit van het landelijk kernteam “innovatie” en is hij landelijk betrokken bij diverse afstemmingsverzoeken met de Belastingdienst.

BDO Nederland benoemt vier nieuwe vennoten

Sander van der Veen, Belastingadvies, Hengelo
Sander van der Veen is ruim 10 jaar werkzaam als belastingadviseur. Zijn carrière is gestart bij Deloitte waarbij zijn werkzaamheden vanaf het begin zeer divers zijn geweest. Tot zijn ervaringen behoort onder andere tax planning, vastgoed, herstructureringen, btw en loonbelasting onderzoeken, internationale advisering, bedrijfsopvolging. Van der Veen is verantwoordelijk voor de fiscale afdeling van Oost Nederland en onderdeel van het managementteam. Daarnaast is hij voorzitter van de fiscale branchegroep woningcorporaties en onderdeel van branchegroep zorg.

Michiel Wijnans, Audit & Assurance, Alphen aan den Rijn
Michiel Wijnans is sinds 2001 werkzaam bij BDO en actief bij middelgrote en grote instellingen en ondernemingen. Als partner is hij werkzaam bij de vestiging Alphen aan de Rijn. Michiel studeerde accountancy aan de Universiteit Nyenrode. Om zijn rol als adviseur en business coach te verdiepen heeft hij een master opleiding business advisor gedaan op de TiasNimbas Business School / Universiteit van Tilburg (2012). Hij heeft ruim 13 jaar ervaring in de accountancy. Zijn klantenpakket bestaat uit nationaal en internationaal opererende bedrijven in diverse sectoren (o.a. productie, handel en dienstverlening, en een aantal non-profit instellingen). Naast generalist in de (non-)profit sector heeft Michiel zich gespecialiseerd in de bouwsector. Hij is landelijk vice-voorzitter van de branchegroep Bouw.