BDO en KPMG betrokken bij overname van TSS

30 december 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Medio december werd het Nederlandse softwareconcern Total Specific Solutions* (TSS) overgenomen door het Canadese Constellation Software. Met de overgang is een bedrag van ongeveer €240 miljoen gemoeid. TSS werd gedurende de overname bijgestaan door o.a. adviesbureaus BDO en KPMG.

Het management van het Nederlandse softwarebedrijf hoopt met de overname verzekerd te zijn van extra financiële middelen om zijn positie in de zorg, financiële wereld, vastgoeddienstverlening, farmacie en overheid binnen de Benelux te consolideren. Bij monde van algemeen directeur Robin van Poelje hoopt het bestuur zodoende de komende jaren ook de groei te kunnen verwelkomen in Europa. De Eindhovense dochteronderneming TASS is niet in de deal betrokken en gaat als gevolg hiervan per 1 januari 2014 verder als zelfstandige onderneming.

BDO en KPMG betrokken bij overname van TSS

Adviseurs

Gedurende de onderhandeling werd het Nederlandse softwarebedrijf gesteund door M&A consultants van KPMG en BDO, die zogeheten ‘transaction support’ diensten leverden. Eveneens betrokken aan de zijde van TSS waren zakenbank Rothschild, ABN AMRO en advocatenkantoor Allen & Overy. De Canadese koper werd op juridisch vlak geadviseerd door advocaten van NautaDulith.

Het vaderlandse softwareconcern verwacht dat haar klanten en medewerkers een graantje mee zullen pikken van de deal met Constellation Software. Vooral op het gebied van trends, technologische en sociale ontwikklingen en innovaties hoopt ISS een grote sprong voorwaarts te maken. Van Poelje onderschrijft deze ambities: "TSS wil de komende jaren blijven innoveren en groeien. Wij voorzien dat een nieuwe generatie softwareproducten steeds meer vanuit een Europees perspectief ontwikkeld zullen worden. Samen met Constellation Software verwachten we in te blijven spelen op de zich sterk ontwikkelende marktvraag". 

* Total Specific Solutions is met ruim 1.800 medewerkers en 13 vestigingen een van de grootste niet-beursgenoteerde IT-ondernemingen van Nederland. TSS is de moeder van acht IT-bedrijven: Everest, KZA, PharmaPartners, PinkRoccade Local Government, PinkRoccade Healthcare, TASS en Yonder.