Aon Hewitt: 50 pensioenfondsen moeten in 2014 korten

18 december 2013 Consultancy.nl

Naar verwachting zullen volgend jaar meer dan 50 pensioenfondsen hun uitkering moeten korten. Hiervoor waarschuwt adviesbureau Aon Hewitt in zijn meest recente Pensioenthermometer.

Pensioenfondsen moeten van DNB een dekkingsgraad van minimaal 104,3%. Voldoen ze niet hieraan, dat moeten ze maatregelen nemen, waaronder het inkorten van uitkeringen.

Pensioen Thermometer

Eerder dit jaar hadden 37 pensioenfondsen al een voorwaardelijke korting aangekondigd voor 2014. Maar op basis van ontwikkeling van de gemiddelde dekkingsgraad en de recente ontwikkelingen op de aandelenmarkt verwacht het adviesbureau dat het aantal fondsen dat in 2014 daadwerkelijk een kortingsmaatregel moet doorvoeren niet beperkt wordt tot deze 37 fondsen. “Mogelijk moeten in totaal circa 50 fondsen korten” aldus Aon Hewitt.

Fondsen die in zwaar weer zitten hebben nog twee weken om de minimaal vereiste dekkingsgraad te bereiken. Deze fondsen moeten hopen op gunstige ontwikkelingen OP de aandelen- en rentemarkt. Dit jaar hebben iets meer dan 65 pensioenfondsen een kortingsmaatregel moeten doorvoeren.

Nieuws

Meer nieuws over