Atos standaardiseert IT architectuur TMG Amsterdam

24 december 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft het beheer van haar IT-Infrastructuur op de vestiging in Amsterdam voor de komende 5 jaar uitbesteed aan Atos. Tegelijk met de outsourcing gaat de mediagroep samen met het ICT adviesbureau de IT dienstenportefeuille verregaand standaardiseren.

De migratie naar gestandaardiseerde diensten moet binnen negen maanden gereed zijn. Daarna legt Atos zich toe op het beheer van de Centrale Service Desk, inclusief de Self Service Portal. Ook tekent de IT-dienstverlener voor de introductie van een nieuwe werkplek op basis van het concept Atos Workplace Services, met behulp van Citrix-technologie. Bovendien wordt de volledige back-end infrastructuur opnieuw ingericht.

Atos standaardiseert IT architectuur TMG Amsterdam

TMG let als gevolg van de dalende winst scherp op de bedrijfskosten, waaronder IT. Met de uitbesteding en standaardisatie hoopt het mediabedrijf de kosten voor de ICT-infrastructuur en beheer fors te verlagen. “TMG is als bedrijf op dit moment erg in beweging. Door de overeenkomst kan TMG haar beheerkosten voor de IT-infrastructuur substantieel verlagen. We zijn erg blij met het vertrouwen dat TMG opnieuw in Atos stelt”, aldus Rob Pols, CEO van Atos Benelux.

TMG is onder meer eigenaar van De Telegraaf, Sp!ts, Metro, verschillende huis-aan-huisbladen en de Sky Radio Group met onder meer de zenders Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM.