Capgemini en Pivotal sluiten Big Data partnership

10 december 2013 Consultancy.nl

Capgemini heeft een strategische samenwerking afgesloten met Pivotal, een softwareleverancier gespecialiseerd in Big Data platformen. Als onderdeel van de samenwerking gaan de bedrijven geïntegreerde dienstverlening aanbieden en samen een ‘Center of Excellence’ (CoE) opzetten in India.

De samenwerking biedt beide partners heldere voordelen. Zo kan Pivotal gebruik maken van Capgemini’s consultancy en IT expertise op het gebied van Big Data en Analytics en ook putten uit een grote resource pool, bestaande uit duizenden ICT-professionals en Java ontwikkelaars wereldwijd. Capgemini kan daarentegen gebruik maken van de diepe IT infrastructuur kennis van Pivotal en zijn dataplatforms, en deze expertise vervolgens gebruiken als ‘differentiator’ richting klanten.

Capgemini en Pivotal sluiten Big Data partnership

Twee activiteiten staan centraal in de samenwerking. Ten eerste gaan Capgemini en Pivotal een ‘Business Data Lake’ opzetten voor opdrachtgevers, een nieuwe benadering waarbij Big Data volumes vanuit nieuwe bronnen met legacy data worden gecombineerd. Ten tweede gaan de partners gezamenlijk een Pivotal CoE opzetten binnen Cagemini’s Business Information Management (BIM) centrum in India. Wanneer alles volgens planning verloopt dan telt de CoE in 2015 zo’n 500 experts.

“Wij zijn verheugd over het strategische partnership met Pivotal. Door een combinatie van onze expertise op het gebied van Big Data en Analytics en Pivotal’s kennis van dataplatformen, zien we spannende nieuwe mogelijkheden ontstaan voor veranderingen die gedreven worden door digitale transformatie” zegt Paul Nannetti, lid van het Capgemini Executive Committee.

Nieuws

Meer nieuws over