Nederlanders beknibbelen op buitenlandse vakanties

04 december 2013 Consultancy.nl

In 2013 ondernamen Nederlanders minder vakanties naar het buitenland vergeleken met vorig jaar. Zo blijkt uit research van onderzoek- en adviesbureau NBTC-NIPO. Door de economische crisis daalde het aantal buitenlandse vakanties met 3%. Ook gaf de Nederlander gemiddeld minder uit aan vakanties.

In totaal gingen er zo’n 18,1 miljoen Nederlanders het afgelopen jaar naar het buitenland. Dat is een daling van 3% in vergelijking met 2012, wat neer komt op zo’n 500.000 vakanties minder. Onder de buitenlandse vakanties zijn Frankrijk en Duitsland bij uitstek het meest geliefd. Duitsland voert de top tien aan, met zo’n 3,2 miljoen vakanties, gevolgd door Frankrijk, dat 2,7 miljoen Nederlanders in 2013 mocht verwelkomen. Een overzicht van de top 10 populairste bestemmingen:

Top 10 Buitenlandse bestemmingen

Er is een vijftal landen die te kampen hebben met een daling van 4% of groter, te weten: Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk Griekenland en Portugal. Ook zijn er noemenswaardige stijgers in dit overzicht te vinden – naar Groot-Brittannie en Italie gingen 8% meer Nederlandse vakantiegangers in 2013.

In totaal hebben Nederlanders in 2013 zo’n €12,6 miljard uitgeven aan buitenlandse vakanties. 

Nieuws

Meer nieuws over