Capgemini wint Lean and Green Personal Mobility Award

06 december 2013 Consultancy.nl

Capgemini heeft een ‘Lean and Green Personal Mobility Award’ in de wacht gesleept. Capgemini won de award vanwege de wijze waarop het adviesbureau invulling geeft aan de ambitieuze doelstellingen op het gebied van verduurzaming van de personenmobiliteit.

Lean and Green is een stimuleringsprogramma voor bedrijven en overheid dat wordt uitgevoerd door Connekt. Het stimuleert organisaties om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau op het gebied van mobiliteit.

Capgemini: 20% minder CO2 in vijf jaar

Adviesbureau Capgemini heeft recent het doel gesteld om in 2016 minimaal 20% minder CO2 uit te stoten op het gebied van mobiliteit ten opzichte van 2011. Om dit te realiseren heeft Capgemini diverse initiatieven opgezet, waaronder de implementatie van ‘Het Nieuwe Werken’, de introductie van een persoonlijk mobiliteitsbudget, het beschikbaar stellen van een NS Business Card, het verduurzamen van de wagenpark en het stimuleren van energiezuinige auto’s.

Capgemini wint Lean and Green Personal Mobility Award

De sterke focus op verduurzaming is niet onopgemerkt gebleven bij de jury van Lean and Green. Samen met Arriva, Mazars en RDW heeft het advieskantoor de ‘Personal Mobility Award’ gewonnen. Wanneer Capgemini er in 2016 daadwerkelijk in slaagt om de doelstelling te behalen dan krijgt het een ‘Lean and Green Star’ uitgereikt.

Annelies Hermens, CR & Sustainability lead van Capgemini, zegt over de award: “Capgemini heeft voor de periode 2013-2016 een stoere milieuambitie neergelegd, onder andere op het gebied van duurzame mobiliteit. Om die te realiseren zullen medewerkers ander reisgedrag moeten gaan vertonen. Veranderen van gedrag is niet gemakkelijk. Capgemini gelooft erg in samenwerking met andere organisaties, in leren van elkaar door ervaringen te delen. Het winnen van de Lean and Green Award betekent voor Capgemini actief gaan deelnemen aan een community van bedrijven die allemaal een vergelijkbare ambitie hebben op het gebied van duurzame mobiliteit en er belang bij hebben om van elkaar te leren”.

Nieuws

Meer nieuws over