AMIS adviseur wint NGI Informatie Scriptieprijs

04 december 2013 Consultancy.nl

Arne Hillebrand, adviseur bij AMIS (onderdeel van Conclusion) heeft de NGI Informatie Scriptieprijs voor Informatica en Informatiekunde in gewonnen. Hillebrand ontwikkelde een succesvol rekenmodel ter ondersteuning van realistische simulaties van groepen mensen in een complexe omgeving.

Simulaties

Hoeveel mensen kunnen zich maximaal verplaatsen in het nieuwe station Utrecht Centraal? En hoe snel kan het station ontruimd worden bij een brand? En wat is dan de beste en snelste route? Om dergelijke vragen van tevoren te kunnen beantwoorden, zijn goede simulaties nodig. Voor deze simulaties is het nodig om een complex gebouw, zoals het station Utrecht of een winkelcentrum, op te splitsen in eenvoudige lagen. Arne Hillebrand richtte zich met zijn afstudeeronderzoek op de ontwikkeling van rekenmethodes die deze opsplitsingen maken.

Conclusion AMIS adviseur wint NGI Informatie Scriptieprijs

In zijn scriptie ‘Separating a polygonal environment into a multi-layered environment’ verbeterde Hillebrand de bestaande algoritmen (rekenmodellen) en was hij als eerste in staat om binnen een seconde een omgeving van bijvoorbeeld vijftien verdiepingen en veertien trappen om te zetten naar zo'n versimpelde weergave die geschikt is voor werkelijkheidsgetrouwe simulaties. Inmiddels wordt zijn methode in de praktijk gebruikt als onderzoekstool bij de Universiteit Utrecht.

AMIS

Na het afronden van zijn studie Computing Science is Hillebrand in dienst getreden bij AMIS, een specialist op het gebied van Oracle en onderdeel van de Utrechtse zakelijke diensterlener Conclusion (AMIS werd begin 2012 ingelijfd door Conclusion). Bij het IT-consultancybedrijf is hij gestart met de AMIS Talent Launch, waar hij een anderhalf jaar durende vakopleiding volgt en wordt opgeleid tot Oracle-specialist.

Nieuws

Meer nieuws over