EY neemt Big 4 concurrent KPMG over in Denemarken

27 november 2013 Consultancy.nl

EY heeft in Denemarken branchegenoot KPMG overgenomen. Zo’n 1,500 werknemers, waaronder 150 partners, verspreid over 21 kantoren, maken de overstap naar EY. De overname kan opvallend genoemd worden - KPMG is de nummer 3 speler in Denemarken (op basis van omzet), terwijl rivaal EY voor de overname de vijfde positie innam.
 
In een persbericht bevestigt Michael Andrew, wereldwijde chairman van KPMG, de overstap van de Deense landenorganisatie: “Ik kan bevestigen dat onze Deense vestiging heeft besloten het KPMG netwerk te verlaten”. De deal is nog onder voorbehoud van toestemming van de toezichthoudende instanties. Beide bedrijven blijven ‘business as usual’ opereren tot aan alle voorwaarden is voldaan en de nodige wettelijke goedkeuring is ontvangen.
 
EY neemt Big 4 concurrent KPMG over in Denemarken
 
Als gevolg van de ‘overname’ blijft KPMG met lege handen staan in Denemarken. Volgens Andrew bestaat er nog een kans dat sommige medewerkers er alsnog voor kiezen om bij KPMG te blijven. “We geloven dat een aantal van onze non-equity partners en medewerkers de positieve keuze zullen maken om bij KPMG te blijven”. Ook laat hij weten dat Denemarken onderdeel blijft van de toekomststrategie van KPMG, ondanks het feit dat het bedrijf weer vanuit het niets zal moeten worden opgebouwd. “We blijven toegewijd om een sterke, effectieve en gerichte organisatie in Denemarken te hebben, die zowel lokale als wereldwijde klanten kan bedienen en de markt een keuze biedt uit tenminste vier grote professionale zakelijke dienstverleners”.
 
Volgens Regional Managing Partner van EY Scandinavië, Erik Mamelund, is de overeenkomst gebaseerd op de complementaire sterke punten van EY en KPMG in Denemarken.

Adviesmarkt Denemarken

De Deense accountancy- en adviesmarkt is de laatste jaren erg in beweging. Zo fuseerde PwC in 2011 met Grant Thornton Denemarken, waarna Grant Thornton ook PKF Kresten Foged inlijfde. Eveneens in 2011 kocht Baker Tilly Denemarken KPMG Randers, een van de activiteiten van KPMG in Denemarken.

Nieuws

Meer nieuws over