Rijksmuseum Directeur Wim Pijbes wint PwC IJ-prijs

26 november 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Wim Pijbes, Directeur van het Rijksmuseum, heeft de IJ-prijs 2013 gewonnen. De prijs werd gisteren avond in de Nachtwachtzaal uitgereikt door de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan.

De IJ-prijs is een initiatief van de gemeente Amsterdam en PwC en wordt sinds 1998 jaarlijks toegekend aan een persoon die een belangrijke bijdrage levert, of heeft geleverd aan de economische, maatschappelijke of culturele ontwikkeling en/of promotie van Amsterdam. Onder meer Bob Pinedo (VUMC), Geert Mak (schrijver) en Joop van den Ende (theaterproducent) hebben in de afgelopen jaren de award in ontvangst mogen nemen.

Pijbes kreeg de prijs met name als gevolg van de succesvolle heropening van het Rijksmuseum. Sinds de heropening beschikt het Rijksmuseum over een toegenomen aantrekkingskracht – zo wist het museum in de eerste maand ruim 300.000 bezoekers te trekken, beduidend meer dan verwacht. Ook kreeg het Rijksmuseum lof van internationale en nationale media.

Wim Pijbes wint PwC IJ-prijs 2013

“Met het Rijksmuseum brengt Wim Pijbes niet alleen weer de kunst- en geschiedeniscollectie onder de aandacht, maar ook de stad Amsterdam en Nederland, als excellent, spannend en toonaangevend. Hij doet dit op een ondernemende en eigentijdse wijze en met groot enthousiasme. Het culturele charisma van de hoofdstad is met het nieuwe Rijksmuseum sterk toegenomen en daarmee heeft ook de economische ontwikkeling van Amsterdam een grote impuls gekregen”.

Gerelateerd nieuws:

- Booz: Nieuwe Rijksmuseum levert 90 miljoen extra op
- Roland Berger ontwikkelt strategie voor Rijksmuseum
- SparkOptimus organiseert event in Rijksmuseum