Projective koopt projectmamanagement specialist WIK

11 november 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Projective heeft branchegenoot W.I.K. Consulting overgenomen. Circa 15 adviseurs van W.I.K. Consulting maken de overstap naar de internationale project- en programmamanagement specialist. Met de acquisitie stijgt het aantal werknemers van Projective naar circa 80.
 
Het van oorsprong Belgische Projective werd in 2006 opgericht door Stefan Dierckx en Filip Bosschaert. Het adviesbureau richt zich sinds de start uitsluitend op bedrijven actief in de financiële sector. In de afgelopen jaren is Projective snel gegroeid, na thuisbasis België werden ook vestigingen geopend in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.
 
WIK Consulting werd opgericht in 2009 door Guillaume Trudel, die daarvoor jarenlange ervaring had opgedaan bij Accenture. Net als Projective, richt W.I.K. Consulting zich puur op opdrachtgevers binnen de financiële sector, zoals banken, verzekeraars en andere financiële instellingen. W.I.K. Consulting heeft circa 15 adviseurs en is gevestigd in Brussel.

Projective koopt WIK Consulting

Groeistrategie

Voor Projective ligt de overname in lijn met hun ambitieuze groeistrategie. Vorig jaar kocht het ook al het Nederlandse ProDone, een programma- en projectmanagement organisatie uit Badhoevedorp. “De overname van W.I.K. Consulting verstevigt onze positive op de Belgische markt” zegt Stefan Dierckx, mede-oprichter van Projective. Net als ProDone betreft het een overname van een bedrijf met een aanvullend businessmodel. “Het W.I.K. Consulting team bestaat uit zeer ervaren stafleden die allemaal hun strepen verdiend hebben bij gerenommeerde consultancybedrijven en ervaring hebben opgedaan binnen alle aspecten van programma- en project management”. Ook op het gebied van marktfocus (bankieren en verzekeren), dienstenfocus (project- en programmamanagement), klantenportefeuille en cultuur zit er veel overlap tussen beide bedrijven, aldus Dierckx.
 
Bovendien laat Dierckx weten dat Projective met de aankoop anticipeert op de rebounding markt. “Als gevolg van de crisis, hebben banken nieuwe projecten uitgesteld om hun eindklanten beter te bedienen, zoals mobile bankieren, thuisbankieren, etc. We zien nu dat banken langzaamaan weer het licht aan het einde van de tunnel zien, met als gevolg dat de vraag naar transformatieprogramma’s weer aantrekt”.

W.I.K. Consulting

Guillaume Trudel, oprichter van W.I.K. Consulting, is verheugd over de combinatie: “Vroeg in het proces merkten we dat onze visies van programma- en projectmanagement dezelfde principes deelden. Bovendien biedt de overname ons de kans om onze expertise ook met internationale klanten te delen”.