KPMG: CFO en finance manager vrezen personeelstekort

07 november 2013 Consultancy.nl

De beschikbaarheid van deskundig personeel is volgens CFO’s en finance managers de belangrijkste obstakel voor het verbeteren van de financiële functie. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van KPMG onder ruim 400 ondernemingen. Als gevolg hiervan voorspelt het accountants- en adviesbureau dat het belang van talentmanagement onder financiële bestuurders de komende jaren zal toenemen .
 
Uit het onderzoek komt naar voren dat bedrijven ambitieuze doelstellingen hebben op het gebied van finance. “Hoewel ruim 60% van de onderzochte bedrijven tevreden is over de prestatie, hebben ze in het algemeen flinke ambities als het gaat om het verbeteren van de financiële functie”, zegt Fred van der Waa, partner bij Advisory, KPMG’s consultancytak. Belangrijkste verbeterpunten zijn volgens Van der Waa het verbeteren van de aansluiting tussen financiële- en strategische processen, het beter benutten van nieuwe informatietechnologieën en het verbeteren van de afstemming tussen de risk en finance afdeling.
 
KPMG - CFO en finance manager vrezen personeelstekort
 
Gevraagd naar de belangrijkste onstakels voor het realiseren van dergelijke finance transformaties, dan wijst de grootste groep respondenten naar talentmanagement. Zowel het behoud van talent als de ontwikkeling van professionals wordt als een belangrijk belemmeringen gezien om de financiële functie naar een hoger plan te brengen. Doordat de beschikbaarheid van bekwaam talent van essentieel belang is voor het slagen van verbetertrajecten, komen bedrijven volgens Van der Waa voor een grote HR uitdagingen te staan.
 
“Het aantrekken en het behoud van talentvolle, financieel geschoolde werknemers vormen voor bedrijven de komende twee jaar dan ook een strategisch aandachtspunt” aldus Van der Waa.

Nieuws