Rijnconsult wint Houtense Onderneming van het Jaar

22 oktober 2013 Consultancy.nl

Rijnconsult is door de HoutenseOndernemersdag verkozen tot ‘Houtense Onderneming van het Jaar 2013’. Het organisatieadviesbureau versloeg in de finale Fysio Vandaag en Mondial TSN Groep.

Iedere twee jaar kiest de organisatie een Houtense Onderneming van het Jaar, een bedrijf dat excelleert in doorzettingsvermogen, flexibiliteit en zakelijk succes. De vorige twee edities van de award werden in de wacht gesleept door Blygold en De Rooy Transportbedrijf.

In de afgelopen periode werden de 3 finalisten bezocht door de juryleden*. Uiteindelijk werd Rijnconsult verkozen tot winnaar, volgens het juryrapport te danken aan drie voornaamste redenen.

Ten eerste, de jury was onder de indruk van het unieke eigendomsmodel van het consultancybureau. “Bijzonder is dat de 35 medewerkers allen eigenaar zijn en daardoor extra motivatie aan de dag leggen om van Rijnconsult een succes te maken” legt Directeur Diederik Hommes uit. Als tweede punt wordt genoemd de wijze waarop de organisatie inhoud geeft aan maatschappelijk betrokken ondernemen. Naast de regionale betrokkenheid van Rijnconsult kreeg met name het initiatief 35 adviesuren aan 35 maatschappelijke organisaties veel lof.

Tot slot werd de manier waarop Rijnconsult op een innovatieve samenwerkingsverbanden opzoekt binnen en buiten de adviesbranche geprezen. Zo werkt Rijnconsult bijvoorbeeld – tegen de stroom in – veelvuldig ook met ‘concurrenten’. “In de markt stellen wij ons nadrukkelijk als onderdeel van een groter geheel op: wij doen waar wij sterk in zijn en werken samen met andere betrouwbare partijen om onze klanten volledig te kunnen bedienen” zegt Hommes.

Van Arnhem naar Houten

Overigens liggen de roots van Rijnconsult niet in Houten. Het adviesbedrijf werd in 1978 opgericht in Arnhem als verzelfstandiging van de interne adviesafdeling van AKZO. De laatste 9 jaar is Rijnconsult gevestigd in Houten.

* De jury bestond uit Wouter de Jong (Burgemeester van Houten), Michaël Kortbeek (Voorzitter KvK Midden Nederland), Jeroen de Heer (Directievoorzitter Rabobank Kromme Rijnstreek), Peter de Rooy (Directeur De Rooy Transport) en Paul Uilenbroek (Directeur Uilenbroek P&S).

Nieuws

Meer nieuws over