Rijnconsult biedt 1.225 adviesuren aan vrijwilligers

06 mei 2013 Consultancy.nl

Adviesbureau Rijnconsult bestaat dit jaar 35 jaar. Ter ere van de mijlpaal heeft het adviesbureau uit Houten een bijzondere MVO campagne bedacht: 35x35. De komend maanden gaat Rijnconsult 35 adviesuren cadeau geven aan 35 vrijwilligersorganisaties, wat neerkomt op in totaal 1.225 adviesuren.
 
35 vrijwilligersorganisaties
In de afgelopen maanden vroeg Rijnconsult haar klanten en relaties om vrijwilligersorganisaties aan te dragen voor de 35x35 campage. Uiteindelijk werd de lijst teruggebracht tot 35. Afgelopen dinsdag kwamen de 35 gelukkige vrijwilligersorganisaties bijeen voor de officiële aftrap van 35x35. Tijdens de ‘kick-off’ bijeenkomst gaf Bas van der Velde, Directeur Rijnconsult, een toelichting op het MVO initiatief. Vervolgens vonden er kennismakingsgesprekken plaats tussen vertegenwoordigers van de de vrijwilligersorganisaties, klanten die projecten hebben aangedragen en adviseurs van het organisatieadviesbureau.
 
“Nu de overheid zich steeds meer terugtrekt door bezuinigingsmaatregelen, neemt het belang van vrijwilligersorganisaties toe. Het is heel mooi om te zien hoeveel lokale initiatieven er zijn, en met dit project willen we deze organisaties verder helpen” zegt Van der Velde.
 
Rijnconsult 35x35 - Bas van der Velde
 
De keuze voor het ondersteunen van vrijwilligersorganisaties sluit volgens Van der Velde sterk aan bij de maatschappelijke betrokkenheid van het adviesbureau en haar adviseurs. “Veel van onze adviseurs zijn naast hun werk ook actief bij vrijwilligersactiviteiten. Voor ons 35 jarig jubileum belonen wij daarom graag organisaties die zich vrijwillig inzetten voor de maatschappij”.
 
Extra adviesuren
Tijdens het event werden daarnaast drie prijzen uitgereikt. De impactprijs ging naar Stichting A-Wareness, de originaliteitsprijs werd gewonnen door het Roparun Parkhuys Almere en de publieksprijs werd gegund aan het initiatief ‘van Speeltuin naar Beleeftuin’ in Gemeente Schinnen. Deze drie winnaars wonnen extra adviesuren of andere services naar keuze van Rijnconsult.
 
Lovende reacties
Vrijwilligersorganisaties reageerden tijdens het event erg positief op de campagne. “Een prachtig initiatief” zegt Peter Janssen. Katinka van der Linden voegt toe: “Een geweldig cadeau”. Bekijk onderstaande YouTube video voor meer informatie over 35x35:


 
Over Rijnconsult
Rijnconsult is in 1978 door Henk de Ruijter opgericht als verzelfstandiging van de interne adviesafdeling van AKZO. Het organisatieadviesbureau heeft zo’n 65 adviseurs en geassocieerden in dienst en beschikt over een uitgebreid netwerk van interim managers.

Nieuws

Meer nieuws over