Micaela Rydell versterkt Lean praktijk van Rijnconsult

15 oktober 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Micaela Rydell heeft begin oktober het adviesteam van Rijnconsult versterkt. Zij is afkomstig van Scenter, waar ze de afgelopen drie jaar werkzaam was als organisatieadviseur. Bij Rijnconsult wordt ze mede-verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de groeiende Lean dienstverlening.
 
Rijnconsult heeft zo’n 65 adviseurs en geassocieerden in dienst en beschikt daarnaast over een uitgebreid netwerk van interim managers. Het organisatieadviesbureau is gevestigd in Houten, en viert dit jaar haar 35 jaar bestaan.

Micaela Rydell - Rijnconsult
 
Micaela Rydell heeft een achtergrond in de industriële productontwikkeling en het ontwerpen van bedrijfsprocessen. Tijdens haar studie Strategic Product Development aan de TU Delft liep ze stage bij Sunidee (boutique adviesbureau uit Amsterdam) en het Duitse techologiebedrijf Festo. Bij Scenter heeft Micaela, als Lean black belt, in verschillende sectoren bijgedragen aan grote transformaties op het gebied van lean en supply chain optimalisatie. Ook heeft zij bijgedragen aan de ontwikkeling van het Prestatieverkoop/Best Value Sales gedachtengoed.

Lean praktijk

Rydell versterkt de Lean praktijk van Rijnconsult, samen met onder meer Leiderschap en Ketens & Netwerken één van de adviespijlers van het consultancybureau. Volgens Rydell wordt lean management van steeds groter belang voor het behalen van concurrentievoordeel. “Belangrijke lean aspecten zoals de drang continu te verbeteren, Kaizen en samenwerken in de keten worden steeds belangrijker voor een wendbare en competitieve organisatie”. Ze geeft een voorbeeld van een recent project waarbij Rijnconsult betrokken was. “Bij een gemeente heeft een lean-aanpak ertoe geleid dat de doorlooptijd van een belangrijk proces met meer dan 60% is gereduceerd, van gemiddeld 40 dagen naar 13 dagen. Tegelijkertijd zijn de administratieve lasten met 40% gedaald en is de werkvoorraad gehalveerd” aldus de Lean expert.