Dale Cottrell nieuwe topman van Bain Asia Pacific

29 september 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bain & Company heeft Dale Cottrell aangesteld als nieuwe regionale Managing Director voor de Asia Pacific region. Zijn belangrijkste taak zal het verder vergroten van Bain’s marktaandeel in China en India zijn, beide consulting markten met hoge groeiratio’s. De Australische partner zal herplaatst worden van zijn huidige verblijf in Sydney naar het kantoor in Hong Kong.

Dale Cottrell heeft een sterk track record binnen de adviesbranche en bij Bain opgebouwd. Hij is gespecialiseerd in strategy en operational performance improvement, en heeft ook ervaring binnen de financial advisory services, zoals corporate finance, fusies en overnames en herstructurering. Hij heeft vanuit diverse Bain kantoren gewerkt, waaronder Amsterdam, Londen, Tokyo en Sydney. In de afgelopen 7 jaar was hij Managing Partner bij Bain’s operaties in Australië.

Dale Cottrell

Voordat hij bij Bain werkzaam werd, was Cottrell Chief Operating Officer bij Peakhour, een in Australië gevestigde internet technologie diensten organisatie.  Cottrell heeft een MBA behaald aan de Australian Graduate School of Management, waar hij afstudeerde als beste van de klas. Hij heeft tevens een bachelor degree aan Australia’s University of New South Wales.

"Voor meer dan tien jaar diende Dave’s drive om duurzame klantrelaties op te bouwen en duurzame resultaten te leveren als een leidend voorbeeld voor transformerende bedrijven binnen Australië” zegt Bob Bechek, die sinds 2012 leiding geeft aan het internationale adviesbureau. “We vertrouwen erop dat zijn leiderschap en ervaring die hij meebrengt een van grote waarde zal zijn voor onze klanten en onze consulting teams in de Asia Pacific regio”.