Innopay en Paymium organiseren Bitcoin masterclass

27 mei 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 5 juni organiseren adviesbureau Innopay en het Bitcoin platform Paymium de eerste Masterclass in Nederland speciaal gericht op Bitcoins.
 
Bitcoin, een digitale valuta die in 2009 werd bedacht, haalt in de laatste weken vaak het nieuws. Aan de ene kant door de groeiende populariteit en het gebruik van de munteenheid, aan de andere kant door de explosieve waardestijging van de munt.

Eerder dit jaar werd Bitcoin op €10 geschat. In de maand april groeide de waarde explosief naar €100 en in de afgelopen weken daalde de waarde naar rond de €70. Ondanks alle ophef is het lastig te begrijpen voor veel mensen wat bitcoins zijn en hoe ze werken.
 
De 1-daagse Masterclass zal deelnemers een inzicht verschaffen hoe Bitcoin werkt en wat de impact op de betalingsindustrie zal zijn in de toekomst. Bovendien zullen de deelnemers inzicht krijgen hoe het Bitcoin systeem de bedrijfsvoering van hun organisaties zal beïnvloeden, zoals banken, betalingsaanbieders, en wetgevingsinstanties.
 
De Bitcoin Masterclass zal mede georganiseerd worden door Jacob Boersma, adviseur bij Innopay en expert op het gebied van Bitcoins. In april verscheen Boersma op het NOS 8 uur journaal om het nieuwe fenomeen uit te leggen en hij wordt regelmatig in mediarapporten en –artikelen geciteerd. Pierre Noizat, mede-oprichter van Paymium*, zal als tweede co-host fungeren.
 
Praktische informatie
Datum: 5 juni 2013
Locatie: Innopay kantoor, WTC F-Tower derde verdieping, Strawinskylaan 381, 1077 XX  Amsterdam
Kosten: € 995,- excl. BTW.
 
* Paymium was in 2010 een van de eerste Europese uitwisselingsplatformen voor Bitcoins.