Innopay expert Jacob Boersma op Bitcoin Convention

18 september 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Van 26-28 september zal de eerste 'European Bitcoin Conference' worden gehouden in Amsterdam. Doel van het 3-daagse evenement is te discussiëren over de toekomst van Bitcoin en welke impact de munt op de wereldwijde betalingsindustrie zal hebben. Jacob Boersma, Senior Consultant bij Innopay en Bitcoin-expert, levert een inhoudelijke bijdrage aan het evenement.

Meer dan 100 belangstellenden vanuit de hele wereld zullen het congres bijwonen om de laatste ontwikkelingen van Bitcoin te volgen. Sinds de introductie in 2009, is de Bitcoin uitgegroeid tot een serieus betaalmiddel. Het doel van de munt is aan de grip van nationale overheden te ontkomen - zo houden centrale banken geen toezicht op de munteenheid en zijn er amper regels voor het gebruik bitcoins. Overheden zijn daarom terughoudend in het verspreiden en gebruiken van Bitcoins, investeerders en consumenten tonen daarentegen steeds meer belangstelling.

innopay - bitcoin

Onlangs ging de de Duitse Fidor Bank - als eerste bank in Europa  - een samenwerking aan met het Bitcoinplatform Bitcoin.de. Met deze samenwerking krijgen klanten van de bank de mogelijkheid om via hun betaalrekening het virtuele geld te kopen. Bovendien krijgen bitcoins op juridisch vlak steeds meer erkenning. Vorige maand oordeelde een rechter dat Bitcoin de status van wettig betaalmiddel verdient.