Omstreden interim manager vertrekt toch bij Humanitas

17 september 2013 Consultancy.nl

De omstreden interim bestuurder van Humanitas DMH en het bestuur van de Rotterdamse zorginstelling zijn toch bezweken onder de politieke en maatschappelijke druk. In een persbericht op de site laat de zorginstelling weten dat de interimmer zijn functie per direct heeft neergelegd. 

Afgelopen zaterdag ontstond veel ophef nadat bekend werd dat de zorginstelling €95.000 (inclusief BTW) had betaald aan een interim manager voor 1 maand werk. Bovenop de torenhoge vergoeding leidde de houding van de interimmer en de toezichthouders van Humanitas DMH tot kwaad bloed. Zo gaf de consultant aan dat hij zijn management-fee “ruimschoots waard” was en bleef de GHZ instelling ondanks de maatschappelijke druk achter de inhuur van de peperdure adviseur staan.

Onhoudbaar

Als gevolg van de aanhoudende kritiek van zowel binnen als buiten de organisatie werd de positie van de interim manager onhoudbaar. Humanitas DMH heeft vanavond bevestigd dat de omstreden zorgconsultant per direct is opgestapt. “Het draagvlak voor de interim bestuurder in de organisatie is weggevallen”. Bovendien zouden de interimmer en zijn gezin na de bekendmaking ernstig zijn bedreigd. Op zondag haalde de interimmer in kwestie zijn LinkedIn profiel al offline in verband met de media-aandacht.

Raad van Toezicht

Ook de voltallige Raad van Toezicht van de gehandicaptenzorginstelling heeft conclusies verbonden aan het schandaal. Alle zes toezichthouders hebben hun functie neergelegd en worden de komende maanden stapsgewijs vervangen.

Nieuws