Big Four alumni lanceren zakelijk platform FIRM24.com

12 september 2013 Consultancy.nl

Alumni van accountants- en adviesbureaus PwC en Deloitte hebben FIRM24.com gelanceerd, een ‘one-stop-shop’ digitaal zakelijk platform voor ondernemers. FIRM24.com biedt ondernemers de mogelijkheid om van oudsher gescheiden zakelijke diensten – zoals juridische, notariële, fiscale en administratieve diensten – onder één dak af te nemen.

Volgens Rick Schmitz, alumnus van PwC en Deloitte en een van de partners van FIRM24.com, onderscheidt FIRM24.com zich op twee vlakken. “Waar ondernemers traditioneel gezien verschillende zakelijke diensten moesten afnemen bij diverse partijen, bundelt FIRM24.com deze diensten in een geïntegreerd pakket. Hiermee hebben ondernemers in één oogopslag inzicht in hun uiteenlopende zakelijke vraagstukken en kunnen ze deze vanuit een centrale plek beheren”. Voorbeelden van diensten zijn onder meer de oprichting van een BV, het opstellen van overeenkomsten en notariële akten en het verzorgen van administratie.

FIRM24 Dienstverlening

Vaste prijzen

Ondernemers kunnen deze diensterlening, tegen de stroom in, afnemen voor vaste prijzen. “Anders dan de gebruikelijke vergoeding op basis van het aantal gewerkte uren in de dienstverlenende industrie, verschaft FIRM24.com de gebruiker tariefzekerheid door fixed-fee pakketten”. Ook liggen de tarieven ruim onder de tarieven van het marktgemiddelde, volgens Schmitz te danken aan het baanbrekende business model van het platform. Zo kunnen leveranciers lagere prijzen aanbieden in ruil voor de inkomstenzekerheid en de hoge volumes werk. Daarnaast zorgt de verregaande digitalisering van het platform voor grote efficiencywinsten, die ten goede komen aan zowel de ondernemers en adviesbureaus verbonden aan het netwerk.

Expertise van gerenommeerde bedrijven

De concurrerende prijzen gaan niet ten koste van de kwaliteit, verzekert Schmitz. “De expertise wordt geleverd door bedrijven die tot de top van hun marktsegment behoren”. Zo verzorgt Mazars de administratie en levert advies op het gebied van belastingzaken, voorziet Pels Rijcken juridisch advies en kunnen ondernemers Graydon gebruiken voor kredietbeoordeling. Overige experts verbonden aan het netwerk zijn onder meer SGG Group en ABN Amro. “De tijd dat ondernemers substantiële kosten voor standaardwerk accepteren, is definitief voorbij” voorspelt de initiatiefnemer.

FIRM24 Initiatiefnemers

Initiatiefnemers van FIRM24.com: Rick Schmitz en Martijn Migchelsen.

Nieuws

Meer nieuws over