McKinsey en Lufthansa lanceren joint venture bureau

12 september 2013 Consultancy.nl

McKinsey & Company en de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa hebben een joint venture gelanceerd. De nieuwe entiteit, die opereert onder de naam “Lufthansa Technik”, biedt management consulting diensten aan bedrijven die actief zijn binnen de luchtvaartindustrie. Het hoofdkantoor van de joint venture is gevestigd in Hamburg, Duitsland.

Lufthansa Technik is met meer dan 26,000 werknemers wereldwijd een van de toonaangevende dienstverleners binnen de luchtvaartindustrie. Het ondersteunt klanten op het gebied van onderhoud, reparaties, motoren en componenten. Door het sterke merk van Lufthansa Technik is besloten om dezelfde merknaam te hanteren voor de nieuwe joint venture.

McKinsey en Lufthansa lanceren joint venture

Als gevolg van het partnership met het strategie adviesbureau, kan Lufthansa Technik zijn dienstenportfolio uitbreiden met ook strategische en tactische consulting diensten. Ook kan het klanten ondersteunen bij het “herontwerpen van complexe processen en de implementatie van transformatie-programma’s” laat het luchtvaartbedrijf weten in een persbericht.

“Met de nieuwe joint venture en de uitgebreide kennis van McKinsey, kunnen we onze klanten nog betere ondersteuning bieden bij hun transformaties” zegt Thomas Stüger van Lufthansa Technik.

Nieuws

Meer nieuws over