Accenture levert ERP systeem aan Schotse politie

03 september 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd

De Schotse politie heeft Accenture ingehuurd om een nieuw geïntegreerd IT systeem te ontwikkelen, implementeren en onderhouden. Het systeem moet alle belangrijkste nationale politieprocessen ondersteunen. Het contract heeft een looptijd van 10 jaar en omvat een mogelijke verlenging van twee jaar.
 
Accenture haalde het contract binnen na een concurrerende aanbestedingsronde van ruim twee jaar. In een persbericht laat de Schotse politie weten dat twee Unique Selling Points (USPs) de doorslag gaven in de keuze voor Accenture: de relevante ervaring van het adviesbureau – Accenture heeft in de afgelopen jaren al ERP systemen geleverd aan o.a. de nationale politiekorpsen van Ierland, Spanje, Noorwegen en Zweden – en de voordelige prijs-kwaliteit verhouding.
 
Accenture - Politie schotland
 
Nieuw systeem: i6
Het nieuwe ERP-systeem, genaamd i6, zal meer dan 120 huidige IT-systemen vervangen. i6 zal alle primaire  processen – zoals frontline activiteiten, administratieve taken, misdaadbestrijding – en secundaire processen zoals Finance, IT, HR en Legal ondersteunen. Bovendien zal het bestaande processen, die door de diverse politieregio’s gebruikt worden in Schotland, standaardiseren. Daarbovenop zal het systeem alle functionaliteiten integreren, waardoor politieagenten uit alle regio’s toegang hebben tot informatie, een mogelijkheid die er eerst niet was.
 
Volgens politieagent Constable Richardson van de schotse politie zal i6 bijdragen aan een veiligere omgeving, aangezien agenten zich minder met administratieve taken moeten bezighouden. “De focus van de politie is veiligheid bieden aan mensen. De introductie van een efficiënt en effectief ICT systeem zal het onze agenten mogelijk maken om misdaad beter te bestrijden en meer zichtbaar te zijn in onze gemeenschappen” aldus de politiemedewerker.
 
Accenture
 
Belangrijkste taken
Accenture zal de politie met een aantal activiteiten ondersteuning bieden. Allereerst zal Accenture het ontwerp en de ontwikkeling van het systeem leiden en procesverbeteringen identificeren. Ten tweede, zal het ondersteuning bieden bij de implementatie, change management en learning (eindgebruikertraining). Na de go-live, die eind 2015 plaatsvindt via een ‘big bang’ aanpak, zal het adviesbureau onderhoud en technische ondersteuning bieden.
 
Het project komt in handen van een lokaal team van Accenture Schotland, en wordt ondersteund door Accenture’s European Police Centre of Excellence.