Low Car Diet voor Conclusion en EY topbestuurders

02 september 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Op 10 oktober wordt de afrap gegeven aan de tweede editie van het ‘Low Car Diet’. Bestuurders en managers die meedoen aan het ‘Low Car Diet’ moeten hun auto 10 dagen lang thuis laten staan en en de uitdaging aangaan om op een andere manier te reizen, zoals via het openbaar vervoer, de fiets, Greenwheels of deelauto’s. Tot dusver hebben 39 topbestuurders aangegeven deel te nemen aan het initiatief, waaronder de topbestuurders van EY (Marcel van Loo; Managing Partner Nederland) en Conclusion (Engbert Verkoren; CEO).
 
Het concept ‘Low Car Diet’ is afkomstig uit de Verenigde Staten waar de actie al een aantal keren heeft plaatsgevonden. De Nederlandse variant is een initiatief van Urgenda en wordt gesteund door diverse organisaties, waaronder de NS, Greenwheels, Regus en verschillende vervoersbedrijven.
 
Lowcardiet 
Duurzame mobiliteit
Doelstelling van het ‘Low Car Diet’ is om duurzame mobiliteit te stimuleren. “Wij willen met deze actie laten zien dat ketenmobiliteit de stap is naar een duurzame toekomst. De beweging van eigen autobezit naar het delen van auto's* in combinatie met openbaar vervoer speelt daarin een belangrijke rol. Het delen van mobiliteit is goedkoper, schoner en schept ruimte op de weg en in de stad” aldus Urgenda.
 
Dag van de Duurzaamheid
‘Low Car Diet’ gaat van start op de landelijke Dag van de Duurzaamheid (10-10-2013). Om 9.00 uur zullen alle deelnemende topbestuurders op station Amersfoort hun autosleutels inleveren. In de middag zullen op diverse andere plaatsen inlevermomenten plaatsvinden. Op de enelaatste dag, vrijdag 18 oktober, kunnen de bestuurders hun ervaringen delen en uitwisselen met de overige deelnemers.
 
Deelnemers
Tot dusver hebben 39 topbestuurders zich ingeschreven voor het ‘Low Car Diet’, waaronder Wiebe Draijer (voorzitter SER**), Matthijs Bierman (Directeur Triodos Bank) en Vincent Weijers (directielid van Unilever Benelux). Ook de topmannen van adviesbureaus Conclusion en EY – Marcel van Loo en Engbert Verkoren – gaan de uitdaging aan.
 
Marcel van Loo - Engbert Verkoren
 
* Zie ook het artikel ‘Helft van jongeren overweegt autodelen’.
 
** Wiebe Draijer was tussen 2004 en medio 2012 Managing Partner van McKinsey & Company in Nederland. In juni vorig jaar werd hij benoemd tot de nieuwe SER voorzitter.