CGI ondersteunt 53 miljoen slimme meters in UK

27 augustus 2013 Consultancy.nl

De Britse overheid heeft CGI ingehuurd als data service provider voor zijn Data Communications Company (DCC*). Het ICT adviesbureau zal voor de DCC de IT-oplossing, die gas- en elektriciteitsmeters bij kleine bedrijven en consumenten zal verbinden met de systemen van energiebedrijven, ontwikkelen en beheren. Na afronding van de opdracht zal het systeem 53 miljoen slimme meters ondersteunen, die tussen 2015 en 2022 in gebruik worden genomen.
 
De overheid ziet het gebruik van slimme meters als een strategische kans om de efficiëntie in de energiemarkt en de resultaten op het gebied van duurzaamheid een boost te geven. In hun meest recente plannen wordt voorspeld dat  dit £6.7 miljard zal opleveren voor bedrijven, consumenten, en het milieu. De IT-oplossing van CGI is een belangrijke schakel om deze beoogde voordelen van de slimme meter te realiseren.
 
CGI - Slimme Meters
 
Het adviesbureau zal data services ontwerpen, realiseren en beheren voor de DCC. De beveiligde dienst zorgt ervoor dat energiebedrijven toegang krijgen tot informatie over het energieverbruik van hun klanten zodat ze accurate facturen kunnen sturen, die consumenten beter inzicht geven in hun energieverbruik. Energiebedrijven kunnen hun klanten tarieven aanbieden die het beste passen bij hun levensstijl. De oplossing zal schaalbaar en flexibel zijn zodat de DCC klaar is voor de ontwikkelingen in de energievoorziening van het Verenigd Koninkrijk.

Slim energienet

Ook in Nederland is CGI intensief betrokken bij de ontwikkeling en uitrol van smart grids en slimme meters. Eerder dit jaar leverde het adviesbureau een energiemanagementsysteem voor een ‘slim energienet’ in Breda. Met de informatie van het systeem kunnen de circa 150 deelnemende huishoudens nog bewuster omgaan met hun energieverbruik en kosten.
 
* De DCC is de centrale partij voor de uitwisseling van slimme meterdata met geautoriseerde gebruikers van die data voor heel het Verenigd Koninkrijk.

Nieuws

Meer nieuws over