CGI ontwikkelt energiesysteem voor slim energienet

19 maart 2013 Consultancy.nl

Circa 150 huishoudens in de wijken EasyStreet en Meulenspie in Breda maken sinds 6 maart onderdeel van een ‘slim energienet’. De huishoudens maken gebruik van onder meer slimme wasmachines, zonnepanelen en overige energiezuinige apparaten met als doel om hun energieverbruik te verduurzamen. Het project wordt ondersteund door een energiemanagementsysteem van CGI.
 
CGI ontwikkelde het systeem in opdracht van de initiatiefnemers Enexis (netbeheerder) en Greenchoice (groene stroom leverancier). Het IT systeem geeft gebruikers real-time inzicht in hun eigen energieverbruik. Ook kunnen ze via het energiesystem precies zien wanneer energieverbruik het meest duurzaam of goedkoop is. Met de informatie van het systeem worden gebruikers gestimuleerd om “nog bewuster met energie om te gaan”.
 
Slim Energienet Breda
 
Verdelen van opgewekte energie
Het systeem van het ICT adviesbureau speelt bovendien ook een rol in de verdeling van opgewekte energie over de huishoudens. Wanneer een huishouden met een ‘overschot’ kampt dan wordt energie doorgestuurd naar plekken binnen het energienet waar behoefte is aan energie.

Nieuws

Meer nieuws over