McKinsey partner hoofd Corporate Strategy van Yahoo

26 augustus 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Yahoo heeft de Canadees André Christensen, een partner bij McKinsey & Company, benoemd tot hoofd van zijn Corporate Strategy and Business Operations afdeling. De nieuwe topmanager werkte de afgelopen 12,5 jaar bij de wereldwijde strategy consulting organisatie.
 
André Christensen trad na jarenlang gewerkt te hebben bij Capgemini in februari 2001 in dienst bij McKinsey. Bij het ICT adviesbureau werkte hij als projectmanager en richtte hij zich op systeemintegratie en outsourcing/offshoring voor de telecom- en financiële sectoren. Tijdens zijn loopbaan bij McKinsey werd hij het hoofd van de Business Technology Practice in Canada en de wereldwijde leider van McKinsey’s sourcing service line.
 
Andre Christensen - Yahoo.jpg
 
Christensen is de tweede hooggeplaatse alumnus van McKinsey die een topmanagement positie krijgt bij het internetbedrijf. In oktober vorig jaar werd Henrique de Castro benoemd tot Chief Operating Officer van Yahoo. De Castro werkte tussen 2001 en 2004 voor McKinsey in Londen. Zijn benoeming leidde destijds tot veel opschudding in de Amerikaanse media, nadat bekend werd dat hij – verdeeld over 4 jaar – ruim $60 miljoen zou ontvangen.