Ex-McKinsey Peter Leukert in Capco management

21 augustus 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Peter Leukert heeft zich bij het wereldwijde leadership team van FIS en Capco gevoegd. Hij is afkomstig van NYSE Euronext, waar hij de afgelopen vijftien maanden werkzaam was als Global CIO. Daarvoor was hij onder meer CIO van Commerzbank en jarenlang partner bij McKinsey & Company. Bij FIS en Capco wordt Leukert verantwoordelijk voor het implementeren van de corporate strategie van het bestuur en het mede-realiseren van de wereldwijde groeiambities.
 
FIS is ‘s werelds grootste aanbieder van banking- en betaaltechnologieën. In 2010 werd Capco, een management en IT consulting firma gespecialiseerd in de financiële dienstenindustrie, voor €211 miljoen overgenomen door FIS.
 
Capco management

Voordat Peter Leukert zich bij FIS voegde was hij in de rol van CIO verantwoordelijk voor alle informatietechnologie van het beursbedrijf NYSE Euronext. Daarvoor was CIO bij Commerzbank, de op een na grootste bank in Duitsland, waar hij het brein was achter de integratie van de Dresdner Bank binnen Commerzbank. Mede door zijn sleutelrol tijdens de integratie, werd hij in 2011 in Duitsland benoemd tot ‘CIO of the Year’ door het Duitse CIO Magazine. Voor zijn rol in de bankensector was Leukert partner bij McKinsey & Company, waar hij verantwoordelijk was voor de business- en IT operations proposities voor bedrijven actief binnen de financiële sector.
 
Volgens Peter Schurau, het Europese hoofd van Capco, heeft Leukert de ervaring en vaardigheden om het verschil te maken in de markt. "In voetbaltermen zou je kunnen zeggen dat Leukert een man is die in zijn eentje een wedstrijd kan bepalen”. Rob Heyvaert, CEO van Capco voegt toe: “Peter’s ervaring zal de sleutel zijn om onze wereldwijde klanten te helpen bij de complexe uitdagingen waarmee zij nu te maken hebben”.  

Capco Institute

Naast zijn bestuursrol, zal Peter Leukert ook het Capco Institute leiden, het kennisinstituut van het adviesbureau dat verantwoordelijk is voor het prijsbekroonde ‘Capco Journal” magazine.

The Capco Institude
 
Peter Leukert behaalde een PhD in Financial Mathematics aan de Humboldt Universiteit (Berlijn) en een MSc. in Mathematical Physics aan de Bielefeld Universiteit.
 
* In 2008 kocht Commerzbank Dresdner Bank voor €9,8 miljard. Als gevolg van de integratie groeide het klantenbestand van Commerzbank naar 11 miljoen klanten in de thuismarkt en naar 100,000 zakelijke klanten. De integratie werd in mei 2011 afgerond.