DPA koopt detacheringstak van failliete CreditForce

15 augustus 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Detacheringsbedrijf DPA heeft de detacheringsactiviteiten van CreditForce overgenomen. 26 medewerkers van CreditForce zijn per direct in dienst getreden bij DPA.
 
CreditForce werd vorige maand failliet verklaard. Het kredietinformatie- en incassobureau kwam als gevolg van de lastige economische omstandigheden in de financiële problemen. Eerder deze week bereikte DPA overeenstemming met de curator van CreditForce over de overname van de detacheringsactiviteiten. Financiële details van de transactie zijn niet vrijgegeven, maar DPA topman Eric Winter stelde tegen ANP Financial News (AFN) dat de detacheerder €115.000 heeft betaald. “Het is wel een kans als je iets uit een boedel kunt kopen'' voegde hij toe.
 
DPA - Creditforce
 
Met de overname kan DPA haar dienstverlening uitbreiden met onder meer credit management, debiteurenbeheer, incassomanagement en kredietanalyse. “Met de detacheringsactiviteiten van CreditForce, die volledig complementair zijn aan de activiteiten van DPA, kunnen we onze klanten een nog completer dienstenpakket aanreiken” zegt Winter.

Bijdrage aan winstgevendheid

DPA verwacht dat de aankoop direct bijdraagt aan de winstgevendheid. “Over de exacte bijdrage aan de winstgevendheid wil ik niet in detail treden'' aldus de topman.