Ex Capgemini CFO Andre ten Damme partner bij EY

14 augustus 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

André ten Damme (49) is begin augustus als partner in dienst getreden bij EY. Hiervoor werkte hij onder meer als CFO bij pensioenuitvoerder APG en CFO bij Capgemini Nederland. Bij het accountants- en advieskantoor wordt hij mede-verantwoordelijk voor de uitbouw van de Financial Services praktijk.
 
Ten Damme begon zijn loopbaan in 1988 als organisatieadviseur bij Moret Advies*. In 1997 werd Moret Advies overgenomen door Ernst & Young**, en maakte hij de overstap naar het Big Four kantoor. Tussen 1997 en 1999 was hij partner en lid van het managementteam van EY’s adviestak, Ernst & Young Consulting. In augustus 1999 werd Ernst & Young Consulting wereldwijd voor $11 miljard gekocht door ICT-dienstverlener Capgemini, en verhuisde Ten Damme mee naar Capgemini Consulting. Tot 2004 was hij lid van het managementteam van Capgemini Consulting en in 2004 werd hij benoemd tot CFO van Capgemini Nederland, een functie die hij tot 2007 vervulde. Vervolgens maakte hij de overstap naar pensioenuitvoerder APG, waar hij eerst CFO was van de Stichting Pensioenfonds ABP en vervolgens tot vorig jaar de functie van CFO voor APG Groep bekleedde.

Andre ten Damme - Partner bij EY
 
In februari 2012 is Ten Damme afgetreden bij APG en besloot hij om een jaar met sabbatical te gaan.
 
André ten Damme heeft een MSc. behaald in Informatica aan de Universiteit Twente, een MSc. in Management Consultancy aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en de Postdoctorale Opleiding tot Registercontroller afgerond, ook aan de VU.
 
“De financiële sector staat onder druk en kent grote operationele, financiële en maatschappelijke uitdagingen. Ik kijk er naar uit om mijn ervaring in te zetten om de positie van EY binnen de financiële sector verder te verstevigen” aldus Ten Damme over zijn nieuwe uitdaging.
 
* Moret Advies was een van de oudste zakelijke dienstverleners van Nederland. Tot 1999 maakte de naam Moret nog prominent deel uit van de naam van EY. Eind 1999 werd Moret, door verdergaande internationalisatie en standaardisering, verwijderd van de naam EY.
 
** Ernst & Young heeft in juli 2013 zijn naam wereldwijd gerebrand naar EY.