Atos verzelfstandigt payments business unit Worldline

14 augustus 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Atos heeft de verzelfstandiging van dochteronderneming Worldline voltooid. Door de splitsing is Worldline formeel een zelfstandig bedrijf in plaats van een business unit binnen de ICT-dienstverlener. De payments specialist blijft onder de merknaam ‘Worldline’ opereren.
 
In februari kondigde Atos aan dat het haar betalingstak zou gaan verzelfstandigen. Met een omzet van €1.068 miljoen (FY2012) en meer dan 7.100 werknemers is Worldline een van de grootste payments-specialisten ter wereld.

Management

De Fransman Gilles Grapinet, hiervoor Senior EVP Global Functions van Atos, is benoemd tot CEO van Worldline. Algemeen directeur is Marc-Henri Desportes, voorheen vicepresident Hightech Transactional Services bij Atos.

Worldline

Trots

“We zijn zeer trots op de introductie van Worldline” zegt Thierry Breton, CEO van Atos. “Het biedt onze onderneming zowel in strategisch als financieel opzicht de ruimte om het aanbod van Worldline in de gehele waardeketen van elektronische transacties te verbreden. Het stelt ons bovendien in staat wereldwijd sterke allianties en partnerships te sluiten”.
 
“Worldline is uitstekend gepositioneerd om een toonaangevende rol te spelen in snelgroeiende betaalmarkt*” voegt de nieuwe topman van Worldline, Gilles Grapinet, toe.
 
* Zie de berichten ‘Elektronische betalingsmarkt neemt vlucht’ en ‘Megakansen bedrijven in betalingsmarkt’ voor meer informatie.