Aon ontwikkelt gevarenkaart voor zakenreizigers

05 augustus 2013 Consultancy.nl

Aon Risk Solutions* heeft een interactieve kaart ontwikkeld die verzekeraars inzicht geeft in natuurlijke, geografische en politieke risico’s wereldwijd. Verzekeraars kunnen de kaart gebruiken voor het optimaliseren van hun reis- en zorgverzekeringen, terwijl reizigers de ‘WorldAware GeoAlert Map’ kunnen gebruiken om op de hoogte te blijven van actuele risico’s.
 
Volgens Aon zijn steeds meer bedrijven internationaal actief en neemt het aantal buitenlandse reizen door werknemers toe. "De onrust in Egypte, protesten in Brazilië en plotselinge overstromingen in Oost en Midden Europa tonen aan dat zakenreizigers in bepaalde gebieden, soms onverwachts, grote risico's lopen. De interactieve GeoAlert Map brengt verschillende risico's in kaart, zoals natuurrampen, politiek geweld en terrorisme, waardoor organisaties snel kunnen reageren op een incident" aldus het adviesbureau in een persbericht.
 
Aon - WorldAware Solutions

Interactieve kaarten

Aon is een expert in het meten van risico’s en het ontwikkelen van zogenaamde ‘risk maps’. Zo brengt het bijvoorbeeld jaarlijks al de ‘Terrorism & Political Violence Map’ en ‘Politcial Risk Map’ uit.
 
* Aon Risk Solutions is de risk management business unit van dienstverlener Aon.

Nieuws

Meer nieuws over