Nederland heeft verhoogd terreurrisico volgens Aon

23 mei 2013 Consultancy.nl

Wereldwijd is de de kans op terroristische aanslagen en politiek geweld afgenomen. Ook in Europa is dit het geval. In Nederland daarentegen is het terreurrisico juist toegenomen. Dat blijkt uit de jaarlijkse 'Terrorism & Political Violence Map’ van adviesbureau Aon, een vergelijking van de dreiging van politiek geweld en terrorisme in 200 landen.
 
Nederland
Europa heeft het meest positieve regionale vooruitzicht, gezien 47% van de landen een lager risicopercentage laten zien dit jaar. Dit weerspiegelt de teruggang van publieke onrust die gepaard gaat met de financiële en economische crisis. In Nederland is tegen de stroom in het terreurrisico juist toegenomen. Reden voor een verhoogd niveau van terreurdreiging is de vrees voor jihadisten die terugkomen uit Syrië, aldus de risicoadviseur en verzekeringsmakelaar. In Nederland wordt het terreurrisico ingeschaald op diverse niveaus. Inmiddels is dit niveau toegenomen naar ‘laag’. In 2012 was dit slechts ‘verwaarloosbaar’.
 
Ons land schaart zich daarmee in de rij van elf landen waar het risico hoger is dan een jaar geleden. Daaronder zijn ook Argentinië, Polen, Suriname, Egypte en Jordanië.

Nederland - Terreurrisico

Bekijk de Aon - 2013 Terrorism & Political Violence Map
 
Het terreur- en geweldrisico is gedaald in 19 landen, waaronder Denemarken, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. De meest risicovolle landen zijn Afghanistan, Centraal-Afrikaanse Republiek, Democratische Republiek Congo, Egypte, Irak, Iran, Jemen, Libanon, Libië, Mali, Niger, Nigeria, Pakistan, Palestijnse bezette gebieden, Soedan, Somalië, Syrië, Tsjaad en Zuid-Soedan.

Nieuws

Meer nieuws over