Capgemini ontwikkelt webapplicaties voor Jeugdzorg

30 juli 2013 Consultancy.nl

Capgemini gaat de komende twee jaar webapplicatieservices ontwikkelen voor Jeugdzorg Nederland. De nieuwe applicaties moeten de jeugdzorgprofessionals ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden. Naar verwachting maken in Q2 2014 alle gebruikers van de Bureaus Jeugdzorg gebruik van de webapplicatieservices. Na de implementatie levert Capgemini het beheer en onderhoud van de op Software-as-a-Service gebaseerde webapplicatie.
 
Met de inhuur van het ICT adviesbureau verwacht Jeugdzorg Nederland te besparen op ICT kosten en de executiekracht van de jeugdzorgprofessionals te verhogen. Ook spreekt de zorginstelling van een verlaging van de administratieve last voor professionals en betere ketensamenwerking.
 
Capgemini - Webapplicatie jeugd
 
Voor de realisatie van de nieuwe oplossing zal Capgemini gebruik maken van het applicatieplatform van softwarebedrijf Mendix. Door toepassing van de Agile ontwikkelmethodiek willen de partners betrokkenheid van eindgebruikers garanderen en het ontwikkelproces zo efficiënt mogelijk uitvoeren.
 
“In 2015 krijgt de Jeugdzorg in Nederland met forse veranderingen te maken doordat er taken worden overgeheveld van de provincies naar de gemeenten. Hiervoor willen wij Jeugdzorg Nederland een robuuste en toekomstvaste oplossing bieden” zegt Sjef Hoppenbrouwers van Capgemini.

Nieuws