Next Consult uit Ethiopie sluit zich aan bij BDO

26 juli 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BDO heeft sinds begin juli ook een netwerkkantoor in Ethiopië. Next Consult, met 25 adviseurs de 2e grootste zakelijke dienstverlener van het Afrikaanse land, heeft zich aangesloten bij de wereldwijde accountants- en adviesorganisatie. Met de uitbreiding in het tweede meest bevolkte land van Afrika (85 miljoen inwoners) wil BDO inspelen op de kansen die zullen ontstaan in Ethiopië als gevolg van de enorme economische groei die het naar verwachting de komende jaren zal doormaken.
 
Next Consult is in 2005 opgericht heeft een sterke reputatie opgebouwd in de lokale markt. Over de afgelopen vijf jaar wist het advieskantoor een jaarlijkse groei van 15% te realiseren – daarmee is het nu de op een na grootste professionele dienstverlener in Ethiopië op het gebied van audit en accountancy, belastingenadvies en management consulting. Het adviesbureau werkt voor o.a grote ondernemingen in de mijnbouw, toerisme & recreatie, productie en retail, telecom en familiebedrijven.
 
BDO - Ethiopie

BDO East Africa

Next Consult wordt onderdeel van BDO East Africa, dat daarnaast nog diverse kantoren heeft in Burundi, Kenia, Rwanda, Tanzania en Uganda. “Onze visie in Oost-Afrika is erkend te worden als betrouwbare en gerespecteerde zakelijke adviseurs en dienstverlening te bieden die steeds boven de verwachting van onze klanten uitstijgt. Met de toetreding van BDO East Africa - Ethiopië kunnen we niet alleen bestaande cliënten die groeien in de regio blijven bedienen, maar ook nieuwe cliënten die Ethiopië zien als een belangrijke toekomstige markt van dienst zijn" zegt Sandeep Khapre, CEO van BDO East Africa.

Sub-Saharisch Afrika

BDO behoort momenteel tot een van de top 20 grootste adviesbureaus in Sub-Saharisch Afrika. Door de overname van Next Consult komt het advieskantoor dichter bij de top 10. PwC heeft met afstand het grootste marktaandeel in Sub-Saharisch Afrika.