Directieleden van Conclusion geven duurzame voorbeeld

24 juli 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De twee topmannen van zakelijke dienstverlener Conclusion - Engbert Verkoren en Roland van der Poel – hebben begin juni een nieuwe auto in gebruik genomen: de Volvo V60 plug in hybride*. Met de nieuwe milieuvriendelijke directiewagens willen de bestuurders hun betrokkenheid tonen bij de duurzaamheidsambities van het adviesbureau en het juiste voorbeeld geven aan de circa 1.500 overige adviseurs en medewerkers van het bedrijf.

Duurzaamheidsdoelstellingen

Het adviesbureau heeft een aantal jaar geleden ambitieuze doelstellingen geformuleerd op het gebied van duurzaamheid. Volgens de plannen moet de gemiddelde CO2 uitstoot per Conclusion werknemer in 2015 22% lager liggen ten opzichte van 2010**. Om dit te realiseren heeft de zakelijke dienstverlener verschillende initiatieven uitgerold. Het milieumanagementsysteem van Conclusion is ISO 14001 gecertificeerd, de keuken in het hoofdkantoor in Utrecht voorziet al jarenlang van 100% biologisch eten en is dit jaar duurzaam printen ingevoerd. Ook loopt er een programma om het inkoopbeleid te verduurzamen – zo is bijvoorbeeld het aandeel van duurzame kantoorartikelen opgelopen van 32% in 2010 tot 59% in 2011.
 
Directieleden van Conclusion geven duurzame voorbeeld
 
Het grootste gedeelte van de emissies, zo’n 85%, kan worden toegeschreven aan mobiliteit – leaseauto’s, zakelijke kilometers met privé auto’s en zakelijke vliegtuigkilometers. Ook hiervoor zijn diverse initiatieven opgezet. Drie jaar geleden deed Conclusion mee aan de Green Driver Challenge, een rijstijlcompetitie waarin consultants worden gestimuleerd om brandstof te besparen door zuiniger te rijden. Ook wordt het leasewagenpark van het consultancybureau geleidelijk verduurzaamd en wordt de ecologische impact meegenomen in besluitvorming met betrekking tot mobiliteitsvraagstukken.
 
* De Volvo V60 plug in hybride heeft een uitstoot van 48 g CO2/km en is daarmee zeer zuinig.
 
** De duurzaamheidsdoelstellingen zijn onderdeel van de ‘Natuur & Milieu’ pijler van het programma ‘Conclusion Cares’. De overige twee speerpunten zijn ‘Mens & Samenleving’ en ‘Organisatie & Waarde’.