Conclusion loopt voorop in duurzaamheid

08 februari 2010 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Conclusion behaalt ISO 14001 certificaat

Conclusion cares! Dat was de boodschap van de communicatiecampagne die naar de medewerkers van adviesbureau Conclusion werd gecommuniceerd. Deze bewustwordingscampagne heeft in samenhang met het inrichten van een aantal belangrijke processen en het gedeeltelijk aanpassen van het inkoopbeleid van Conclusion er toe geleid dat Conclusion het ISO Certificaat 14001 heeft gekregen.

Conclusion heeft al langere tijd een 100% biologische keuken. In het bedrijfsrestaurant worden zowel voor de lunch als voor het diner enkel biologische gerechten bereid. Hierin is Conclusion een koploper in vergelijking met andere organisaties.

Daarnaast heeft Conclusion in de afgelopen drie maanden haar papierverbruik met 26% weten te reduceren. En ook 27% van de kantoorartikelen die door Conclusion worden ingekocht is duurzaam.

Een andere grote milieuvervuiler is de auto. Aangezien Conclusion veel bij klanten zit, wordt er veel gebruik gemaakt van auto's. Inmiddels is het wagenpark van Conclusion zo ingericht dat 80% van de auto's een milieulabel (A, B of C) hebben. De CO2 uitstoot is gemiddeld 143 g/km, terwijl het marktgemiddelde 158 g/km is.

"Fantastisch om dit certificaat te verdienen zeker voor de medewerkers die hier maanden hard aan hebben gewerkt. De besparingen voor het milieu laten mooie resultaten zien, maar het is nog maar een begin. We willen ieder individu inspireren in plaats van dat het bij de bedrijfsmuren van Conclusion ophoudt! Samen brengen we meer", aldus Erik Hallers, directeur van Conclusion.

Voor Conclusion is het behalen van het ISO certificaat een beloning voor de weg die zij is ingeslagen, maar ook een eerste mijlpaal. Duurzaamheid blijft één van de speerpunten binnen de organisatie. Momenteel worden nieuwe plannen uitgewerkt om de strategie met betrekking tot milieu en duurzaamheid verder vorm te geven.