CGI beheert wegennet applicaties van Rijkswaterstaat

16 juli 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd

CGI gaat de komende jaren Rijkswaterstaat ondersteunen met het beheer en onderhoud van ICT applicaties van het Nederlandse hoofdwegennet. Het ICT adviesbureau kreeg de opdracht gegund na een Europese aanbesteding. Het betreft een raamcontract voor een periode van 3 jaar met daarna gedurende vier jaar een jaarlijkse mogelijkheid tot verlenging van het contract.
 
Rijkswaterstaat beheert de hoofdverkeersverbindingen en het landelijke watersysteem van Nederland. De applicaties waarvoor CGI het beheer en onderhoud gaat verzorgen, vormen het hart van belangrijke primaire processen in het verkeersmanagement van de Nederlandse wegen en zijn essentieel voor een goede doorstroom op de wegen. CGI zal de opdracht vervullen samen met haar partners Technolution, Tenuki en TriOpSys.
 
CGI beheert wegennet applicaties van Rijkswaterstaat

CGI en Rijkswaterstaat hebben een jarenlange samenwerking. Zo is het adviesbureau al 15 jaar lang verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de ICT-systemen van de Europoortkering in Zuid-Holland - deze systemen zorgen ervoor dat de kering sluit als de waterstand te hoog dreigt te worden.
 
“We zijn zeer blij met dit nieuwe contract met Rijkswaterstaat en het vertrouwen dat opnieuw in ons wordt gesteld. Onze consultants kennen de organisatie en weten hoe ze de nieuwste technologie kunnen inzetten om een veilige doorstroom te garanderen op de Nederlandse wegen” zegt Ron de Mos, General Manager van CGI in Nederland.
 
Claudia de Andrade de Wit, Directeur ICT bij Rijkswaterstaat voegt toe: “CGI is verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van verschillende van onze ICT-systemen. Onze systemen moeten 24 uur per dag, zeven dagen in de week foutloos functioneren. CGI heeft laten zien dat zij in staat is onze bedrijfskritische systemen tot volle tevredenheid te onderhouden en te beheren. We kijken dan ook uit naar de samenwerking met CGI”.