Horvat onderzoekt brandmeldingen Schipholtunnel

28 november 2012 Consultancy.nl

Spoorbeheerder ProRail en de Nederlandse Spoorwegen hebben Horvat & Partners ingehuurd om de veiligheid van de Schipholtunnel onder de loep te nemen.

In de afgelopen maanden kampte de Schipholtunnel met diverse verstoringen door brand- en rookmeldingen. Doordat de tunnel een belangrijke levensader is voor vakantiegangers, zakenmensen en woon-werkverkeer zijn telkens duizenden reizigers de dupe. Naar aanleiding hiervan willen de initiatiefnemers verbetermogelijkheden in kaart brengen.

Belangrijkste onderzoeksvraag is welke maatregelen ProRail en NS kunnen nemen om de storingen te verhelpen. “Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag of we nog extra maatregelen kunnen nemen om het aantal meldingen van brand en rook omlaag te brengen” een woordvoerder van ProRail. Horvat & Partners gaat zich richten op verschillende aspecten, waaronder de veiligheidsprocedures, het treinmaterieel, logistieke processen en de situatie in de bijna 6 kilometer lange tunnel zelf. Ook zal het technisch adviesbureau de effectiviteit van de betrokken organisatieonderdelen (o.a. sturing, samenwerking, opleiding, training) analyseren. Externe experts zoals de brandweer worden betrokken bij het onderzoek.

Nieuws

Meer nieuws over