EY levert advies bij Halfords management buy-out

05 juli 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Eind juni heeft Peter Jan Stormmesand, Algemeen Directeur van Halfords, de winkelketen via een management buy-out overgenomen van Macintosh Retail Group. Verkoper Macintosh wordt geadviseerd door Boekel De Nerée (juridisch advies), ABN AMRO (financieel advies) en EY (fiscaal advies).
 
Halfords verkoopt jaarlijks zo’n 120.000 nieuwe fietsen vanuit 136 winkels in Nederland en 2 in België. Halfords is met een marktaandeel van circa 10% marktleider in fietsen en auto- en fietsaccessoires.

Etalage

Macintosh besloot in 2011 om Halfords in de etalage te zetten, om zich zodoende meer te kunnen richten op haar core business, zoasls de schoenen- en woonsector. Door de economische crisis duurde het verkoopproces veel langer dan werd verwacht, erkent Macintosh CEO Frank De Moor: “Het verkoopproces van Halfords heeft veel langer geduurd dan voorzien door de economische crisis. We hebben echter niet gekozen voor snelle stappen omdat dit niet in het belang was van Halfords. We zijn verheugd dat Algemeen Directeur Peter-Jan Stormmesand met zijn uitgebreide ervaring in de automotive wereld, bereid is om de toekomst van Halfords verder vorm te geven".

EY - Halfords Management buy-out
 
De nieuwe eigenaar Stormmesand heeft ambitieuze plannen met Halfords. In een reactie laat hij weten dat hij de positie van Halfords wil versterken door de formule aan te scherpen, de organisatie commerciëler in te richten, het winkelnetwerk te stroomlijnen en kosten te verlagen.

Een overzicht van betrokken dealmakers:

- ABN AMRO: Marcus Looijestijn, Arjan Minnigh, Lars van Geuns en Steven Vlek
- Boekel De Nerée: Kris Ruijters, Sophie van Zelm van Eldik, Cars-Jan van Gool, Ilse Marye Alwon, Angelique Thiele en Latifa Ait Youss
- EY: Wim Kusters