Klanten kiezen voor prijs-kwaliteit en betrouwbaarheid

24 juni 2013 Consultancy.nl

Executives van grote Nederlandse bedrijven vinden de prijs/kwaliteitverhouding de belangrijkste factor wanneer ze een adviesbureau inhuren. Ook betrouwbaarheid en kwaliteit van de dienstverlening staan hoog op de verlanglijst van klanten. Dit blijkt uit onderzoek van Grant Thornton onder 53 CFO’s.
 
De accountants- en adviesorganisatie stelde de volgende vraag aan de CFO’s: Wat zijn de belangrijkste aspecten bij de keuze voor inhuur van advieswerkzaamheden? Meer dan de helft van respondenten (57%) geeft aan dat ‘prijs/kwaliteitverhouding’ de meest doorslaggevende factor is voor het inschakelen van consultancybureaus. Op #2 en #3 staan betrouwbaarheid en kwaliteit met respectievelijk 52% en 45%. Vervolgens valt er een groot gat naar diverse factoren die een score behalen van onder de 20%.
 
Consultancy - Prijs-kwaliteit en betrouwbaarheid
 
Consultancy vs Accountancy
De onderzoekers concluderen verder dat de keuzecriteria van opdrachtgevers voor consultancydiensten behoorlijk verschillen van die voor accountancydiensten. Dit heeft een impact op het bedrijfsmodel en marktpositionering van grote zakelijke dienstverleners die zowel accountancy als adviesdiensten verlenen, zoals de Big Four, Baker Tilly Berk, BDO en Grant Thornton. Zie het bericht ‘Reputatie belangrijker voor accountancy dan consultancy’ voor meer informatie.

Nieuws

Meer nieuws over