KplusV Organisatieadvies koopt Dutch Dream Group

14 juni 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Dutch Dream Group, een fusie- en overname specialist, is onderdeel geworden van KplusV.

Het boutique adviesbureau is gisteren overgenomen door KplusV en gaat in een iets afgeslankte vorm verder. Dutch Dream Group wordt een 100% dochter van het organisatieadviesbureau maar blijft naar de markt toe onder dezelfde naam opereren. Door de overname telt KplusV zo’n 100 medewerkers, waarvan 75 adviseurs.
 
Dutch Dream Group is in april vorig jaar ontstaan uit de fusie tussen twee boutique adviesfirma’s: 2K kennis en kunde en Dutch Dream. Het fusie- en overnamebureau heeft 15 adviseurs in dienst en is gevestigd in Rijswijk. Eind vorige maand werd het consultancybureau door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard.

KplusV is in 1984 opgericht door de adviseurs Van de Kerk en Van Venrooy. In 2005 werd de bedrijfsnaam na een corporate rebranding veranderd naar het huidige KplusV Organisatieadvies. Bij het adviesbureau zijn circa 65 adviseurs werkzaam verspreid over vestigingen in Arnhem en Amsterdam.

Dienstverlening

In een persbericht laat KplusV weten dat de overname een stevige aanvulling levert op haar eigen dienstverlening. Zo specialiseert Dutch Dream Group zich in fusie & overname advies - waaronder corporate finance, buy-outs, carve-outs en management buy-ins - een marktsegment waarin KplusV relatief weinig actief is. De consultancy tak van Dutch Dream Group, dat zich onder meer richt op groeistrategieën, bestuur en beleid en prestatie management, sluit daarentegen sterk aan bij de bestaande proposities van organiatieadviesbureau KplusV.

Cultuur

Volgens Erik Meiberg, partner bij KplusV, is er naast de zakelijke fit ook sprake van een cultuurmatch. “Beide bedrijven kennen een platte organisatiestructuur, met authentieke, betrokken adviseurs, die werken vanuit een missie om maatschappelijk en economische meerwaarde te bieden aan de opdrachtgevers en de maatschappij als geheel”.