Bain & Company geeft strategisch advies aan Mindtree

13 juni 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het internationale IT-bedrijf Mindtree heeft Bain & Company ingehuurd om zijn nieuwe wereldwijde strategie te ontwerpen. In de komende drie maanden zal Bain een nieuwe bedrijfsstrategie alsmede een go-to-marketstrategie ontwikkelen. Met Bains strategische advies wil de IT-multinational de grens van $1 miljard omzet doorbreken.

Mindtree is opgericht in 1999 in India. In de afgelopen veertien jaar heeft de IT-dienstverlener een snelle groei doorgemaakt. In 2006 behaalde het de mijlpaal van $100 miljoen omzet en op dit moment is het met $435 miljoen omzet een van de top 20 Indiase IT-firma’s. Mindtree heeft kantoren in vijftien landen in de Verenigde Staten, Europa en Azië.

Bain & Company - Mindtree

Groeidoelstellingen
Het management en de aandeelhouders van Mindtree kwamen in 2010 een ambitieus groeiplan overeen. In 2014 moest de omzet van het IT-bedrijf $1 miljard bedragen. Als gevolg van de economische recessie en onvoldoende groei zal Mindtree deze doelstelling ruimschoots missen. Door Bain & Company in te huren, hoopt het management niettemin dat nieuwe strategische opties en groeimogelijkheden worden gevonden om de omzet te stimuleren.

Het is niet de eerste keer dat Mindtree gebruik maakt van de diensten van het strategie adviesbureau. Volgens een Indiaas dagblad is Bain in de afgelopen twee jaar door Mindtree ook al benaderd voor twee andere projecten: het ontwerpen van een sales & marketing strategy voor opkomende technologiegebieden als social media en analytics, en voor hulp bij een grote innovatietransformatie.